Podrobný popis
Vlastnosti
Telacie mäso bez kosti krčných stavcov. Mäso je čiastočne prerastené vnútrosvalovým tukom, na povrchu je pokryté jemnou blanou.
Kuchynské použitie
Pečenie, plnenie, dusenie, mletie, grilovanie.
Hmotnosť celého kusu na jatočnom tele
2,5 - 4 kg (pri váhe jatočného tela 50 - 60kg)
Popis
Teľacie mäso
Teľacie mäso má veľmi jemnú, aj keď menej výraznú chuť. Je to bledoružové mäso s minimálnym množstvom tuku. Je preto ľahko stráviteľné, býva súčasťou detskej a diétnej stravy. Za teľa sa považuje mladý dobytok do veku max.12 mesiacov.Postupom veku mäso tmavne.
Prihláste sa prosím znovu
Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.
Ďakujeme za pochopenie.