Je najjemnejší je zo zadnej časti stehenného svalu, takzvanej kvetovej špičky. Je tvrdší ako iné steaky a chudý, čo znamená že je viac menej bez tuku a keď už, tak býva len na...
Bio teľací orech patrí k najkvalitnejším častiam hovädzieho mäsa. Je najjemnejším mäsom hovädzieho stehna. Vhodný na gril, steaky, dusenie, rolády, závitky.
Názov takejto úpravy teľacej roštenky je odvodený od tvaru kosti pripomínajúceho písmeno T. Nareže sa vertikálne aj spolu s pravou sviečkovou. Vznikne tak steak, ktorý má na...
Po pravej sviečkovej druhá najcennejšia a najkvalitnejšia časť teľacieho a hovädzieho dobytka, jemné, úplne čisté mäso. Vákuovo balené. Pri skladovaní pri teplote 0-4 °C vydrží...
Aj keď Chateaubriand je steak zo sviečkovice, niekedy sa zvykne pripravovať aj z časti nazývanej Top Sirloin, ktorá sa nachádza rovno pod širším koncom časti Tenderloin. Z časti...
ENTRECÔTE - po slovensky vysoká roštenka, je z rebrovej časti začínajúc pri šiestom a končiac pri dvanástom rebre. Je pokračovateľom sviečkovice. Zvykne byť prerastená tukom...
Najcennejšia a najkvalitnejšia časť teľacieho a hovädzieho dobytka, jemné, úplne čisté mäso. Pravá sviečková sa nachádza pod roštencom v jeho zadnej časti, na hornej časti...